Praktijk Borkent & Mulder; Wie zijn wij?

Opgericht door Myra Borkent en Helen Mulder, beiden gespecialiseerd psychosociaal hulpverleners.

 

Myra 16-264-5

Mijn naam is Myra Borkent (1971).

Met veel plezier en passie werk ik sinds ruim 25 jaar in de hulpverlening. Ik heb zowel in de jeugdhulpverlening (jeugdreclassering) als in de volwassenenhulpverlening (Fiom) gewerkt.

Ik ben in 1994 afgestudeerd aan het HBO in Amsterdam en sindsdien werkzaam als psychosociaal hulpverlener. Ik ben twee jaar werkzaam geweest in het buitenland; één jaar in Suriname en één jaar op Curaçao. Toen ik in Nederland terugkwam ben ik aan het werk gegaan in Amsterdam zuidoost, bij de jeugdreclassering. Na 7 jaar was ik toe aan iets nieuws en kwam ik na een kleine omzwerving (als coördinator bij een stichting voor Antilliaanse studenten) terecht bij de Fiom Amsterdam en vervolgens bij de Fiom Alkmaar. Hier heb ik ruim 10 jaar met name gewerkt met tienermoeders, tienervaders, volwassen geadopteerden, jong geadopteerden, adoptieouders en afstandsmoeders; vrouwen en stellen die ongewenst kinderloos zijn, vrouwen en mannen die te maken hebben gehad met zwangerschapsverlies en vrouwen die behoefte hadden aan nazorg na abortus. Werk waar mijn hart echt naar uitging en nadat de uitvoerende hulpverleningstaken van de Fiom grotendeels werden wegbezuinigd begin januari 2013, zijn Helen en ik gestart met Praktijk Borkent &  Mulder. We richten ons voornamelijk op de doelgroep van de Fiom, juist omdat wij zoveel passie voelden – en voelen!-  in het werken met deze (brede) doelgroep. Wij zijn beiden Fiom-gecertificeerd.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik tevens met veel plezier werkzaam als Jeugd&Gezinscoach in het Voortgezet Onderwijs in Heerhugowaard en Alkmaar. In deze functie begeleid ik jongeren op de middelbare school en hun ouders vanuit een systeemgerichte benadering. Ik ben al vele jaren  Triple-p gecertificeerd (‘positief opvoeden’) en ik heb in 2015 samen met Helen de opleiding tot EMDR master-practitioner gevolgd. Daarnaast hebben wij de opleiding tot basistherapeut EFT afgerond; Emotionally Focused Therapy is een succesvol model voor relatietherapie, gebaseerd op de hechtingstheorie van Bowlby.

In de afgelopen jaren heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd die verdieping hebben opgeleverd in het werken met de verschillende doelgroepen.

Ik ben geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), de Beroepsvereniging voor Psycho Sociaal Werkers (BPSW) en ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut BCZ. Daarnaast ben ik SKJ geregistreerd.

Ik ben EMDR master-practitioner en begeleid mensen met enkelvoudige trauma’s en angstklachten, en basistherapeut EFT (Emotionally Focused Therapy), voor de begeleiding van stellen met relatieproblemen.

Ik ben getrouwd en wij hebben een dochter van 13 en een zoon van 9.  Ook heb ik drie, inmiddels volwassen, stiefdochters. Zelf ben ik opgegroeid in Utrecht, sinds 2004 woon ik met mijn gezin in West-Friesland.

Ik heb de mogelijkheid om, naast in de praktijk te Alkmaar, gesprekken te voeren in Enkhuizen.

Helen Mulder is mede-oprichter van Praktijk Borkent & Mulder, maar heeft besloten per 1 januari 2018 te stoppen met haar werkzaamheden bij de praktijk.